Husitská epopej II. za časů hejtmana Jana Žižky - Vondruška, Vlastimil (Moba, 2015)
Sága vypráví o událostech 15. století v Českém království. Husitství je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, katolická i kališnická, měly svým způsobem pravdu, ale obě současně páchaly bezpráví. Snad poprvé se v naší literatuře objevuje dílo, které se odehrává v obou znepřátelených táborech. Snaží se postihnout důvody, proč se chudí postavili proti bohatým, prostí proti vzdělaným, Češi proti Němcům, a jak dopadl střet rozumných s fanatiky. Kniha popisuje budování Tábora, první křižácká tažení do země, zápas o čtyři artikuly pražské a smrt Jana Žižky