Blackout : zítra bude pozdě - Elsberg, Marc, 1967- (Knihy Omega, 2017)
Román je dramatickou fikcí z blízké budoucnousti, která zachycuje globální teroristický útok na energetické sítě, jehož důsledkem je drastická změna způsobu života i ohrožení současné civilizace.